Omstreden vluchtelingenherdenking op Nieuwmarkt gaat toch niet door

A. Kamphuys (Powned)
04 mei 2017 – 10:33
Ophef, verplaatsing en een demonstratie. Dat was er allemaal nodig om ervoor te zorgen dat de vluchtelingenherdenking vanavond helemaal niet doorgaat.
De bedoeling was om vanavond op het Rembrandtplein 3.000 witte kruisen neer te zetten. Dat is even later verplaatst naar de Nieuwmarkt. Maar daar was de CIDI weer woest over.

Nu hebben de initiatiefnemers aan Het Parool laten weten dat de vluchtelingenherdenking vanavond van de baan is.

Leefbaar Amsterdam heeft hierop besloten het protest hier tegen te annuleren .powneddemonstratie2017

https://www.powned.tv/artikel/vluchtelingenherdenking-020-afgeblazen

Protest Demonstratie Nieuwmarkt gaat niet door !!!

http://www.at5.nl/artikelen/168617/omstreden-vluchtelingenherdenking-op-nieuwmarkt-gaat-toch-niet-door
WAT EEN PRACHTIG NIEUWS IK BEN HELEMAAL GELUKKIG :-) . Dit betekent dat ook onze tegen demonstratie NIET door gaat ….
Nu kunnen de mensen op een eervolle en respectvolle manier de doden herdenking bijwonen en dat is waar wij het voor hebben gedaan …Handen af van onze doden herdenking !!!
Tot de Burgemeester aan toe hebben ze mij aan alle kanten onder druk gezet maar ik wijk niet voor mijn principes….Deze mensen hebben voor onze vrijheid gevochten en dat doe ik ook …

Protest-aangekondigd-tegen-omstreden-vluchtelingenherdenking

hb2http://www.at5.nl/artikelen/168615/protest-aangekondigd-tegen-omstreden-vluchtelingenherdenking

Oud-gemeenteraadslid Henk Bakker gaat vanavond demonstreren tegen de omstreden vluchtelingenherdenking die tegelijkertijd zal plaatsvinden op de Nieuwmarkt. Bakker is van mening dat 4 mei niet het juiste moment is om omgekomen vluchtelingen te herdenken.

‘De Nationale Dodenherdenking is bedoeld om de slachtoffers te herdenken die zijn gesneuveld voor onze vrijheid’, schrijft Bakker op de site van zijn partij, Leefbaar Amsterdam. ‘Wij zijn niet tegen het herdenken van vluchtelingen, maar vinden het tijdstip en de datum ongepast en respectloos’.

Lees ook: Cidi: ‘Vluchtelingenherdenking op Nieuwmarkt buitengewoon triest’

Bakker wijst erop dat ook de locatie van de vluchtelingenherdenking – namelijk de Nieuwmarkt – ongelukkig gekozen is. ‘Een slechtere locatie hadden ze niet kunnen kiezen’, schrijft hij. ‘Hier werden vele Joodse mensen op transport gezet. Dit kan en mag niet gebeuren. Dit is een klap in het gezicht van de nabestaanden’.

Respect

Bakker wil dat iedereen die met hem komt demonstreren zich¬†fatsoenlijk en ordelijk gedraagt, schrijft hij. ‘Uit respect voor de Dodenherdenking’.

Demonstratie TEGEN herdenking vluchtelingen tijdens Dodenherdenking 4 Mei 2017

demojpgDe vergunning van de Burgemeester is binnen !!! SVP DELEN
LEEFBAAR AMSTERDAM
Demonstratie TEGEN herdenking vluchtelingen tijdens Dodenherdenking 4 Mei 2017
Locatie : Nieuwmarkt Tijdstip : 18.00 – 20.30

Leefbaar Amsterdam is van mening dat de Doden herdenking bedoelt is om de slachtoffers te herdenken die gesneuveld zijn voor onze vrijheid . Leefbaar Amsterdam vindt dat 4 mei hier niet voor bedoeld is en houdt hier tegen een protest actie . Wij zijn niet tegen het herdenken hier van maar vinden het tijdstip en datum ongepast / respectloos . Als de overheid dit toestaat dienen wij hier tegen in protest te komen daar dit ook nog op een locatie gebeurd waar vele joodse mensen op transport werden gezet .Dit kan en mag niet gebeuren….Dit is een klap in het gezicht voor de nabestaanden…Een nog slechtere locatie hadden ze niet kunnen kiezen.
Komt allen 4 Mei !!!

Wij roepen ieder die komt om zich fatsoenlijk en ordelijk te gedragen dit mede uit respect voor de herdenking .