Volgens Burgemeester van der Laan gaat het steeds beter….misdaadcijfers Amsterdam onthutsend .

AMSTERDAM – 

Meer zakkenrollers, meer straatroven, meer overvallen, meer inbraken en meer moorden. Dat is de trieste conclusie van de Amsterdamse misdaadcijfers die burgemeester Van der Laan, korpschef Aalbersberg en Hoofdofficier van Justitie Hofstee woensdag bekendmaakten. Alle pogingen van politie en justitie om de criminaliteit in de hoofdstad in te dammen ten spijt, is het aantal misdaden afgelopen jaar toch weer toegenomen.

media_xl_2036706

Enkele weken terug hoorden we uit de mond van Burgemeester van der Laan dat het steeds beter ging in Amsterdam met de veiligheid.De cijfers liegen er niet om ……De burgemeester eist rectificatie van scam city maar de werkelijkheid is nog vele malen ernstiger dit College komt in aanmerking voor CARTOONCITY…Ook de aanpak top 600 faalt…miljoenen over de balk met nauwelijks resultaat conclusie rapport : we worden uitgelachen….

Hieronder zetten we een aantal van de opvallendste cijfers voor u op een rijtje:

Zakkenrollen: +26%
In 2013 werden er fors meer mensen slachtoffer van een zakkenroller. Maar liefst 11.335 keer sloeg een zakkenroller toe in de stad. Dit is een stijging van 26% ten opzichte van 2012. Er waren vorig jaar grote pieken tijdens de troonswisseling en de Gay Pride.

In vergelijking met 2009, ’10 en ’11 is de stijging helemaal opzienbarend. In deze jaren lag het aantal gevallen van zakkenrollerij steeds rond de 6.500.

Moord: 8 dodelijke slachtoffers erbij
In 2013 kwamen er 23 mensen door moord om het leven. Fors meer dan de 15 in 2012. Hier dient wel bij gezegd te worden dat het aantal moorden vorig jaar lager lag dan voorgaande jaren.

Meer straatroven en overvallen
Het aantal straatroven nam toe tot 2228 in 2013. Een verschil van 2% met vorig jaar. Het aantal straatroven stijgt de afgelopen jaren al gestaag.

Het aantal overvallen nam, na jaren van daling, weer toe. In 2013 werden er 271 overvallen gepleegd, tegenover 233 in 2012.

11% meer woninginbraken
Ook het aantal woninginbraken nam behoorlijk toe het afgelopen jaar. Met een stijging van 11% kwam het aantal inbraken in 2013 uit op 7.707.

Overige opvallende zaken
Defensie zette vorig jaar twintig militairen in om uit te kijken naar verdachte situaties in Noord. Dit om het aantal woninginbraken terug te dringen. De inzet van de militairen resulteerde in één arrestatie.

Verder wil Amsterdam flink meer containers voor overlastgevende gezinnen, bestaat de Top-600 inmiddels uit 800 jongeren en gaat Amsterdam National Geographic dwingen om een uitzending van Scam City te rectificeren.
Daarom 19 Maart Leefbaar Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *