SCHIETPARTIJ BIJ OVERVAL IN SHOPPERHAL OSDORPPLEIN….

at5nieuwsWELKOM IN HET WILDE WESTEN……..
Hoewel de politiek blijft roepen dat het steeds veiliger wordt krijgt LEEFBAAR AMSTERDAM steeds meer signalen dat het onveiligheidsgevoel op straat toeneemt.Je hoeft geen politicus te zijn om te stellen dat dit een enorme impact heeft op zowel ondernemers als de Amsterdammers die daar lopen met hun kinderen.Het zijn juist deze “incidentjes” waarom ouderen in Amsterdam niet meer de straat op durven te gaan.
Daar de daders steeds jonger zijn en het vuurwapengeweld hand over hand toeneemt kunnen we deze situatie niet langer accepteren.Het rapport aanpak top 600 spreekt boekdelen….De aanpak werkt niet….miljoenen wederom over de balk en ze worden nog uitgelachen ook.Zoals kamerlid Dhr Marcouch (pvda) mij bevestigde “MISDAAD LOONT EN DE PAKKANS IS UITERST GERING”.Ook de politie kan het niet meer aan en vele agenten bezwijken door de hoge werkdruk en grijpen naar de pillen.Ook het onveiligheidsgevoel onder agenten is zeer groot…vrouwelijke collega’s moeten na een nachtdienst begeleidt worden naar hun auto uit vrees voor hun eigen veiligheid….DE WAANZIN TEN TOP !
DHR Opstelten voert ZERO TOLERANCE beleid bij geweld tegen agenten wat LEEFBAAR AMSTERDAM betreft is de maat nu vol en willen wij ZERO TOLERANCE beleid voor de veiligheid van iedere Amsterdammer.Ook staan wij vanwege het toenemende wapenbezit en gebruik hiervan voor UITBREIDING PREVENTIEF FOUILLEREN.Indien de politie niet is opgewassen tegen dit toenemende geweld moeten we het leger maar eens laten patrouilleren in zgn noodgebieden.Het leger wordt overal ter wereld ingezet om stabiliteit te bieden dus waarom niet in Nederland zelf ? Ik durf te stellen dat alleen door de aanwezigheid van het leger op straat hier een preventieve werking vanuit gaat.Net zoals bijv in Spanje waar het ontzag voor de Guardia Civil groot is….Voor de duidelijkheid wij zijn niet uit op een totalitaire staat met rollende tanks en machinegeweren maar wel voor een duidelijke handhaving.Het belangrijkste is natuurlijk dat het ontzag en respect terug moet voor de politie maar dat betekent ook dat er verandering moet komen in de aanpak van OM en Justitie.Het is niet alleen voor de slachtoffers maar ook voor de Amsterdamse politie zeer frustrerend dat daders “de volgende dag alweer op straat lopen” en zij direct geconfronteerd worden met een geiten wollen sokken advocaat (prodeo) die ook nog eens hun optreden bekritiseert.Daders krijgen een proces verbaaltje mee naar huis en worden pas maanden daarna op het matje geroepen….deze weg moet korter.Het respect moet terug ook voor hulpverleners zoals de brandweer en de ambulance….
Want een Leefbaar en Veilig Amsterdam….DAT DOEN WE SAMEN !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *