Waanzin ten top 20 euro per doorvaart…50 ouderwetse guldens !!!

Grachten+Amsterdam+Ronald+BakkerMet dit college gaan we werkelijk de boot in 20 Euro per doorvaart ….50 ouderwetse guldens….ZIJN ZE GEK GEWORDEN ? om over de exorbitante verhogingen van het havengeld maar te zwijgen.Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten verzinnen om de gaten in de begroting dicht te krijgen……

za 14 dec 2013, 05:40 | 36 reacties

|

        lees voor       

           

       Botentol in Amsterdam      

Theo Kuijpers

                 AMSTERDAM -Eigenaren van pleziervaartuigen moeten vanaf 2014 in Amsterdam mogelijk een ‘doorvaarpremie’ van 20 euro per keer betalen. „Schippers van boten die al een ligplaats in Amsterdam hebben, gaan op jaarbasis tussen de 300 en 600 euro extra betalen”, zegt Hiswa, de brancheorganisatie voor watersporters.

                      Foto: Ronald Bakker

          Dit bedrag komt boven op het bestaande liggeld. Eigenaren zijn verplicht een dagvignet aan te schaffen. De invoering van de doorvaarpremie wordt komende week in de gemeenteraad besproken, die er nog voor kan gaan liggen. Hiswa Vereniging, de brancheorganisatie voor watersporters, maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen voor de werkgelegenheid bij de jachthavens.

„Wij vrezen dat de aantrekkelijkheid van Amsterdam voor het huren van een ligplaats verdwijnt en watersporters voor een plek gaan kiezen waar zij niet zoveel hoeven te betalen. De leegstand die ontstaat, heeft grote bedrijfseconomische schade tot gevolg”, zegt Gerdina Krijger, regiomanager van Hiswa.

De maatregel moet 200.000 euro opleveren. De gemeente stelt dat de heffing nodig is voor het beheer en onderhoud van de vaarroutes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *