Inzet leger in Amsterdam groot succes !

Leger helpt bij tegengaan inbraken Amsterdam …

Door Leefbaar Amsterdam vaak op tafel gebracht maar dat werd door de linkse knuffelpartijen weggewuifd en begon men over rollende tanks in de straten en militairen met Ak47 ‘s….Hieruit blijkt dat je gebruik moet maken van de (technische) middelen die je hebt en zoals hieruit blijkt dat hoeft helemaal niet fysiek te zijn.Leefbaar Amsterdam is ook voorstander om ontspoorde jeugd in het leger stage te laten lopen en is van mening dat herinvoering van de dienstplicht veel problemen met jongeren kan voorkomen.Overigens is deze inzet niet nieuw het leger werd als eerder ingezet om pyromanen in een dorp op te sporen…..leger

                 AMSTERDAM -Bij het tegengaan van inbraken in Amsterdam-Noord heeft de gemeente hulp van het leger ingezet. Het gaat volgens burgemeester Eberhard van der Laan niet om soldaten maar om technische hulpmiddelen die gebruikt worden als „oren en ogen” in de stad, zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof.De eerste resultaten zijn volgens hem zeer positief. Zo daalden de inbraken in de betreffende buurt afgelopen maand met 30 tot 50 procent, vertelde Van der Laan. Om wat voor middelen het gaat en in welke wijk ze zijn ingezet, wilde de burgemeester niet zeggen. Volgens hem maken politie en justitie hier binnenkort meer over bekend. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) wilde zondag ook nog niet meer kwijt. Ook is niet duidelijk hoe de inbraken zijn voorkomen en of er aanhoudingen zijn verricht.

Van der Laan zei dat het „behoorlijk goed” gaat met de veiligheid in de stad, behalve qua liquidaties, inbraken en overvallen.

De burgemeester sprak verder over de drukte in de stad. Zo moest op de zaterdag tussen kerst en de jaarwisseling de Kalverstraat enige tijd worden afgesloten omdat er zich teveel mensen bevonden. De politie hield de bekende winkelstraat 20 minuten dicht zodat er niemand meer bij kon. Volgens Van der Laan is dit slechts een van de vele voorbeelden van de „enorme” drukte in Amsterdam. „Ik kan er nog wel 100 noemen. Het is mooi dat het goed gaat met de stad, maar we moeten wel de balans in de gaten houden. Primair is de stad voor de bewoners.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *